Tur tarihleri: Her Pazar Kesin Kalkışlı
Ekstra tarih: 4 Haziran 2019, 5 Haziran 2019, 6 Haziran 2019, 7 Haziran 2019, 8 Haziran 2019, 9 Haziran 2019
Gezilecek yerler: Yeşilyurt Köyü, Adatepe Köyü, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Tahtakuşlar Köyü, Sütüven Şelalesi, Zeus Altarı, Assos Antik Liman, Hasanboğuldu
Buluşma yeri ve saati: Çanakkale Cumhuriyet Meydanı – 07.15 toplanma ve 07.30 hareket
Belirtilen noktada sabah 07:15’te buluşma 07:30’da hareket ediyoruz. Ortalama 09:30’da sabah kahvaltısı için Yeşilyurt köyüne ulaşıyoruz. ( Serpme köy kahvaltısı tur ücretine dahil )
Kahvaltı sonrasında Yeşilyurt köyü geziliyor, köy sonrasında turumuza devam ediyoruz. İkinci durağımız Adatepe Zeytinyağı müzesi oluyor. Rehberimizin anlatımı ile müzeyi ziyaret ediyoruz. Müzeden sonra ise Hasanboğuldu ve Sütüven Şelalelerine gidiyoruz. Rehber anlatımı sonrasında çay-kahve ve fotoğraf için kısa bir serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Tahtakuşlar köyü, Adatepe köyü ve Zeus altarını geziyoruz. Köyler gezildikten sonra ise gezimizin son ziyaret noktası olan Assos Antik limana hareket ediyoruz. Rehberimiz vereceği bilgiler sonrasında limanda serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Çanakkale’ye dönüşe geçiyoruz. Ortalama 20:30 – 21:00 civarı Çanakkale’ye gelmiş oluyoruz.